Passeig nocturn de l' 1 de juny de 2012


Relat, recull i sensacions del passeig nocturn de L’1 de juny de 2012

Al trobar-nos al Centre Cívic i mentre fèiem temps per qui venia un poc més tard, vam anar fins al  Pi de la Lluïsa. Impacta les seves dimensions i el seu gran tronc, uns 3m de diàmetre. Allà l’envoltàrem i vam fer contacte amb les mans sentint la seva presència. La Lua va proposar de cantar-l’hi una cançó amb els tambors. Un bon inici especial i energètic, després vam anar tornant cap al Centre de Saus.
Allà ja tots junts vam reprendre el recorregut pel poble, més d’una vintena amb alguns nens. Vam passar pel curiós carreró d’en Palmero, ceràmiques, pintures i altres peces d’art incrustades, espai lúdic d’obres realitzat per tres generacions doncs ho va iniciar el seu avi.
Vàrem seguir pel rentador públic cap a Sant Mori mentre anava minvant el dia i la lluna quasi plena es feia present. El camí ample per camps i bosc, abundant cua de cavall, saüquers, natura i el rierol ens acompanyaven a estones a ritme de tambors. Mentre passejàvem, també aprofitàrem per cridar i treure tensions de la setmana amb el pas sorollós del tren.
Així varem arribar per un petit caminet a la font de Mal del Ventre quasi de nit, amb uns vells plataners on l’aigua és potable; poc més enllà hi ha una esplanada més oberta de pollancres on vam seure amb draps i mantes fent rotllana.
L’Albert va trencar el silenci fent sonar els bols amb cants harmònics, a continuació cadascú ens vam presentar expressant el què sentia o per què era allà.
Jo havia preparat 4 litres d’una beguda refrescant amb flors de saüc que vam compartir amb èxit, també vaig encendre foc en un braser amb carbó, un element que faltava present on vam cremar branquetes d’allà, encens, mirra, per demanar i agrair quelcom.
Allà vam seguir cantant i ballant amb la Lua, el Yago i els demés què ens vàrem afegir. Qui va volgué va anar fent la tornada.
Com vaig proposar portar un detallet per regalar, en un drap els vam posar i cadascú agafà el que volgué de record, algun ben curiós. Per acomiadar, al agafar-nos de les mans en Xavier Masó iniciar una sardana que tots vam seguir com a cloenda, va estar ben divertit.

Crec què vam compartir un passeig -vetllada -nit especial i agradable, ens vam trobar més propers amb gent diversa, noves coneixences expressant, descobrint, fluint i sentint.
Gràcies a tots/es que ho vàreu fer possible. Desitjo què sigui viu i s’expandeixi per retrobar-nos.

Afegeixo un recull d’impressions d’alguns participants
      

Hola Neus,

Moltes gràcies per la teva iniciativa de passejada nocturna. Ho vares preparar tot amb tant d'amor que tots el vàrem poder sentir en cada detall, els cants, els bols, el silenci, les rialles, els poemes i acabant amb els regalets.

Les meves impressions de la passejada nocturna a Saus m'agradaria resumir-les en poques paraules: pau, harmonia, cant, silenci compartit, alegria, amor i sentiment d'unitat entre nosaltres i tot l'entorn al voltant del foc.

La dansa de la vida ens ha portat a compartir junts aquest moment, una abraçada molt forta a tots/es amb el desig de tornar-nos a retrobar moltes vegades més.
Llum i Amor, Una abraçada molt forta,

Miquel      mcolon@xtec.cat
Hola Neus,

Mira, per nosaltres va ser prou interessant ja que ens va moure idees
per a anar fent coses d'aquestes. El que faríem diferent és reduir el
temps i acabar mentre encara tothom està ben despert i es pot
mantenir el ritme d'activitat...

Una abraçada
Rosa i Xavi     francmaso@gmail.com
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada