2a Trobada Remeiera, al Centre Cívic Ter de Girona

Trobada remeiera d'intercanvi de coneixements, al Centre Cívic Ter, de Girona.


Aquest passat dissabte 28 de gener vam celebrar la primera Trobada de l'any de Remeiers i Remeieres, en el Centre Cívic Ter de Girona, conduït pel company Dr. Xavier Uriarte.

Es va projectar el documental sobre la Trobada d'Intercanvi de Remeiers i Remeieres que es va fer a Girona dins de la fira EcoSi de l'any passat, fet per Carme Plà. També vam poder veure el reportatge de Llagostera TV sobre la presentació del llibre de la remeiera Conxita Pijuan, de Llagostera.

L'Escola d'Adults de Girona van presentar el recull en format de fitxes de Remeis populars del Món. Aquest recull el teniu disponible en aquest bloc en l'apartat de publicacions.

També es va fer la presentació oficial d'aquest bloc, mostrant tots els seus apartats i la documentació que s'hi pot trobar. Així com el nostre primer pas per les xarxes socials, en aquest cas, Facebook.

Va haver moment pel descans amb un esplèndit servei de tés, xocolata i pastissos artesans, tot fet amb ingredients ecològics.

Avançament del llibre "La Farmaciola Natural", de Cristina Martí. Recopil.lació de remeis per a la salut i la llar, i receptes de cuina fets amb ingredients naturals i quotidians.

Per concloure aquesta trobada, l'artista Lua Català ens va llegir el "Manifest Druida", seguit d'un magnífic concert de cant acompanyat dels sons màgics dels bols tibetans. Durant el concert, l'acompanyant de Lua, en Joan Punyet, ens va enriquir amb la creació d'un incens amb el que ens vam submergir tots. Finalment, i per acabar, tots els assistents ens vam agermanar en una alegre dansa.

Fins la propera trobada!!!!


La trobada de remeiers i remeieres del dia 28 en el centre cívic de Ter va ser tot un èxit on van assistir-hi unes 80 persones.

La jornada va començar amb la presentació de Xavier Uriarte, propulsor de les trobades de remeiers i remeieres, on va fer una breu explicació de la seva tasca.

“Remeiers i remeieres no som una associació, no estem constituïts com a tal, sinó, que som un conjunt de remeiers i remeieres que tenim la voluntat de transmetre coneixements.

Utilitzem plantes, aliments, flors, fruites,...els fem servir per regular la nostre vida. En cap moment parlem de fer consum. Ensenyem per poder viure.

Som un moviment sense fronteres, on s’accepta a tothom de manera pública i gratuïta.

Com a remeiers i remeieres fem poques coses, però les fem bé.”

En la jornada es va projectar el documental sobre la Trobada d’intercanvi de remeiers i remeieres 2011 de la Carme Plà.

La gent no va marxar amb les mans buides d’aquesta trobada, s’han pogut extreure històries molt entranyables. Un col·laborador va destacar: “He estat molt content d’haver col·laborat amb vosaltres i d’haver conegut a remeiers, per aquest tracte tan dolç i la manera de saber fer i estar, en contacte amb la terra. I sempre amb l’efecte que posen al transmetre els coneixements. A més, recordar la necessitat de realitzar cursos i explicacions per donar a conèixer la saviesa popular a la gent”.

Un assistent agraïa als remeiers el interès que hi van posar en les explicacions i en els mostradors plens de plantes, podent emportant-se un bon grapat a casa.

Una fitoterapeuta ressenya que: “en aquestes trobades no cal oblidar mai que les plantes poden tenir contraindicacions. I que en les heboristeries i dietètiques el producte ha patit manipulacions i processos de transformacions que minven les propietats”.

Després de l’aportació dels assistents l’escola de formació d’adults de Girona va presentar el recull de remeis del alumnes, aquests són de diferents països i amb els remeis casolans s’ha trobat un punt de contacte i d’unió entre les diferents nacionalitats, d’aquesta manera poden deixar constància escrita en català. Els alumnes van participar en la confecció de remeis, de manera que es podem trobar remeis de diferents parts del món, tals com: República Geòrgia, Rússia, Perú, Moldàvia, Bulgària, Japó, Bielorússia, Mèxic,...

Al final de la primera part es va fer la presentació oficial del Blog http://remeiersiremeieres.blogspot.com/. La millor manera per difondre la informació i arribar a tothom. Aquest, és un recull on trobareu tota la informació rebuda durant els anys que s’han realitzat les trobades, de remeiers i remeieres de tot Catalunya, llibres, vídeos explicatius i agenda d’esdeveniments.

Està obert per a tothom de manera altruista. Hi ha un correu electrònic per fer arribar tot tipus de suggeriments i consultes, remeiersiremeieres@gmail.com i també els podeu visitar en el facebook.

La segona part es va presentar el nou llibre de Cristina Martí, Farmaciola natural. Juntament amb el Manifest Druida a càrrec de Lua Català i l’actuació musical del duo Alta vibració de Lua Català i Joan Punyet.