OÏDA

OÏDA
PEL MAL D'ORELLA
Oli de ruda macerat 40 dies a sol i serena i un gra d'all.
Es posa l'all en una pala o estri per anar al foc i quan és calent s'hi afegeix oli de ruda; ben calentet es posa a l'orella. Calma el dolor i es pot anar repetint diverses vegades al dia.
Remeiera: Maria Culubert

Quan comencis a notar que l'oïda et fa punxades de dolor, el millor
que va és agafar un all, tallar-lo ben petit i passar-lo per la paella
amb oli d'oliva a foc molt baix, que no arribi a fregir-se, durant 1
minutet. Cola aquest oli i quan estigui tebi però que no cremi te'n
tires dues gotes a dins l'oïda i la tapes amb un cotó, dos cops al
dia. Amb dos dies de fer-ho el dolor se'n va.
Remeiera: Cristina Martí

Si, a més, li afegim plantaina augmentarem l'efecte antibiòtic natural
i antiinflamatori de la barreja. Es posen un parell de fulles trossejades fresques de plantaina a l'oli d'oliva verge, i es deixa macerar unes hores (6-8) abans de posar l'all...
Cal evitar-ho en cas de tenir perforació del timpà!
Remeiera: Beatriz Lavado

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada