MARIA CULUBERT

Remeis recollits en ocasió de la I TROBADA DE REMEIERS I REMEIERES. Girona, 4 de juny de 2011.

PEL MAL D'ORELLA
Oli de ruda macerat 40 dies a sol i serena i un gra d'all.
Es posa l'all en una pala o estri per anar al foc i quan és calent s'hi afegeix oli de ruda; ben calentet es posa a l'orella. Calma el dolor i es pot anar repetint diverses vegades al dia.

PEL MAL DE QUEIXAL
Càpsola de cascall, arrel de malví i plantatge.
Es fa una infusió i quan és tebi es va glopejant.
Calma el dolor, és relaxant.

PEL MAL DE COLL
Cendra, a poder ser d'alzina o d'olivera (conserva més estona l'escalfor).
Es posa cendra molt calenta en un mocador, s'enrotlla i es lliga al coll.

UNGÜENT DE CONSOLDA
per problema de tendons, ferides, ossos trencats, ensguinços,... és regeneradora cel.lular.
L'ungüent es fa macerant l'arrel de consolda amb oli d'oliva a sol i serena 40 dies. Després de colar-ho s'hi afegeix la cera i s'escalfa al many maria per desfer-la.

FERMENTAT DE CONSOLDA
per les plantes del jardí i de l'hort. Les enforteix.
Per fer el fermentat: les fulles de consolda les posem dins d'un cubell de plàstic, les cobrim d'aigua i ho anem remenant cada dia una estoneta. Quan fa escuma, és que fermenta. Una vegada deixa de fer-ne es cola i es guarda en garrafes en un lloc fresc. S'aplica al 10% per pulveritzar i al 20% per regar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada