JOSEP VILANOVA

Recull de remeis en ocasió de la I TROBADA DE REMEIERS I REMEIERES. Girona, 4 de juny de 2011.

REFREDATS
Prendre una infusió de baies de pi (flors) 2 o 3 grs. per tassa i un tros de 4-5 cm. D'arrel de regalèssia. Afegir el suc d'una llimona i endolcir amb mel.
Prendre molt calenta una tassa al matí i una altra a l'anar a dormir.

TOS SECA (Ardent de nens i avis)
Infusió de pètals secs de roselles triturades, una culleradeta de les de postre. Colar i prendre 2 tasses al dia. A més, facilita el son.

UNA ALTRA PER A LA TOS
Buidar per la part de les fulles un nap pla blanc, posar en el forat 2 culleradetes de sucre integral, deixar reposar unes 8 o 10 h. i prendre el xarop que forma el suc del nap i el succre. (Els naps que siguin frescos en cas contrari perden el suc).

OLI DE COP
En un pot de vidre que pugui tancar hermèticament, es van posant sumitats florides de l'HERBA DE SANT JOAN (hipèric). S'apreten ben apretades fins que no càpiguen més, i s'omple el pot amb oli d'oliva verge. Es tapa i es macera a sol i serena durant 2 cicles complerts de la lluna (56 dies), passats els quals es ola i es guarda en envasos ben tanats. Millora el dolor produït per cops, cremades i petites ferides, també millora els dolors articulars.

LICOR DE BEATAMARIA
1 litre d'aiguardent (a se possible de Prat de Comte)
9 ginebrons (de Ginebre, no de Cada)
1 brot de gitam
1 brot de menta piperita
3 cm. de canyella en branca
5 cm. de rizoma de beatamaria
5 flors de camamilla
Macerar a sol i serena en ampolla de vidre transparent ben tapada i posada cap per avall durant ni més ni menys que 9 dies. Es cola i s'endolceix a gust de qui l'ha preparat. Fa que sentin bé les menjades copioses i cura el mal de panxa... també dóna satisfacció al paladar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada