DOLOR, ARTICULACIONS,...

DOLOR
La sra. Eulàlia del Papiol m'ha passat el següent remei pel dolor: Macerar en alcohol de 96º ruda i brots de pi tendres durant 9 dies a sol i serena.
Remeiera: Cristina Martí

ON HI HA DOLOR
Al lloc on hi ha dolor, mullar el dit índex amb saliva de l'endejú i fer 9 creus al cim. Repetir l'operació cada matí i a cada lloc.
Remeier: Xavier Rey

DOLORS CORPORALS, ARTICULARS, ARTRITIS I ALTRES
Les compreses serveixen per molts dolors corporals, articulars, artritis i altres aplicacions que vaig anar aprenent i experimentant (bronquitis, refredats...) Un dels primers tractaments que va ser per una tortícolis molt aguda i els resultats varen ser bons. Vaig anar-ho estenent a altres dolors corporals. Aquest remei tan senzill i curatiu m'agrada compartir-lo, és a l'abast de tothom, cadascú de vosaltres ho pot fer.
Posem a bullir 1 litre d'aigua. Quan és a punt d'arrencar el bull tancarem el foc, tirarem el gingebre (un got ras per litre), ho taparem i deixarem que reposi cinc minuts. Seguidament ho colarem, i ja és a punt per fer-lo servir. Ens posarem uns guants i agafarem una “tovalloleta”, la submergirem dins l'aigua tan calenta com poguem i l'esxcorrerem. Tot seguit l'aplicarem sobre la zona afecctada (mentres, cal mantenir l'aigua ben calenta). Quan sentiu que la compresa es refreda una mica, la tornarem a submergir, escòrrer de nou i aplicar-la.
Cal repetir aquest procés fins que veiem que la zona enrogeix. Això ens donarà la pauta per saber el nombre de compreses que caldrà aplicar (poden ser tres, quatre o més). Ho podem aplicar a tot el cos: colze, genoll, lumbar, cervicals, etc..
Remeiera: Ramona Estarriol

El gingebre fresc ratllat serveix per un altre tipus de dolor, aquell que podem localitzar en un punt concret.
Un cop ratllat el posarem sobre una gassa i l'aplicarem directament a la pell, sobre el punt de dolor. Aquestes gasses les podeu trobar a la farmàcia (són quadrades envoltades d'un teixit adherent). Abans de l'aplicació, netegeu la pell amb alcohol. Aquesta compresa pot deixar-se 24 hores.
Cal tenir cura, vigilar si hi ha algun problema de pell, irritacions,...

BANYS DE GINGEBRE
Una altra manera d'utilitzar el gingebre fresc és preparar un bany. Us recomano que ho proveu, és molt agradable i curatiu. És indicat per tots els dolors corporals, caigudes, contusions, cops, torçades, etc...
Ratllarem el gingebre fins omplir un bol. Després el ficarem dins una bossa de malla i la posarem sota el raig de l'aixeta amb l'aigua molt calenta, mig omplint la banyera. Deixarem que reposi 5 minuts i després l'acabarem d'omplir, fins trobar la temperatura, tan calenta com podeu resistir-la.
Dins la banyera cal restar-hi 10 minuts, sense perdre l'escalfor, per això tindrem a disposició un recipient d'aigua molt calenta per anar afegint. Per aprofitar totes les seves propietats no cal esbandir-se, només eixugar-nos una mica i abrigar-nos bé per mantenir l'escalfor que genera el gingebre.
Després del bany és recomanable reposar una estona; per això s'aconsella fer-ho abans d'anar a dormir. És molt fàcil de fer però cal fer-ho. Els remeis naturals tenen això, no són una píndola que traguis, és quelcom que tú t'has d'implicar, crec que per això són bons i curen, et fas responsable del teu dolor i vols ajudar-te.
Remeiera: Ramona Estarriol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada